Site logo

Jak vytvořit jednoduchý svatební web?

Přemýšlíte jak předat všem svatebčanům důležité informace? Ano můžete všem napsat email, obvolat je nebo přidat list s informacemi k tištěnému svatebnímu oznámení. Existuje ale ještě jedna možnost, a tou je svatební web. Jeho tvorba je jednoduchá, netrvá déle než několik desítek minut, a pokud si ho vytvoříte sami, bude pro vás i zcela zdarma! V tomto článku se věnujeme návodu jak na to, tak čtěte a inspirujte se:-)

Ke tvorbě webu můžete využít hned několik online editorů. Osobně mám však zkušenost s editorem Webnode, a proto vás seznámím s tím jak web vytvořit právě zde. Web tvoříte přímo ve vašem prohlížeči, nepotřebujete tedy stahovat žádné aplikace nebo ovládat kódovací jazyk. Dopředu si můžete připravit informace a texty, které chcete svatebčanům předat. Dále také fotografie – jednak můžou provázet celý svatební web, můžete však vytvořit i fotogalerii jako průřez vaším dosavadním vztahem. Pro inspiraci přikládám svatební web, který jsme si před dvěma lety vytvořili na svou svatbu.Jinak článek o tom jak probíhala právě naše deštivá svatba, jaký byl rozpočet, harmonogram atd. najdete zde.

1. Na webu webnode na hlavní straně klikněte na tlačítko „vytvořit web“

2. Ve vyskakovacím dialogovém okně vyplníte název webu (třeba karelajana), dále email a heslo. Email a heslo budou vaše přihlašovací údaje – zapamatujte si je:-)

3. V dalším kroku vyberete možnost „webové stránky“

 

4. Dále vybíráte šablonu. Můžete vybrat jakoukoliv, ale ideální je kliknout na záložku „Svatba“ a prohlédnout si právě tyto šablony. Jsou totiž předpřipravené pro potřeby svatebního webu. Každou šablonu si můžete prohlédnou tak, že na ni najedete myší a kliknete na tlačítko „náhled“. Pozor, jakmile kliknete na tlačítko „zvolit“, k jiné šabloně už se nevrátíte. Pokud vám však šablona nebude vyhovovat, můžete projít celý proces znovu a zvolit jinou šablonu.

5. Zvolte si šablonu – vyskočí vám okno s adresou vašeho nového webu + odkaz na krátký video návod k úpravě sekci webu. Odkaz na video je i zde:

 <- Video vlevo

6. Dále můžete upravovat veškeré texty, pozadí, barvy, fonty. Přidávat fotografie, kontaktní formulář nebo třeba mapku s místem konání obřadu a hostiny, nebo ubytování.

7. Kromě již předpřipravených stránek, můžete přidávat i další – kde si opět zvolíte šablonu strany, nebo také můžete zvolit stranu prázdnou a všechny elementy následně přidat sami.

 

8. Formulář pro potvrzení účasti si můžete jakkoliv upravit – přidat políčka, upravit texty, přidat email, kam vám budou odpovědi chodit. Můžete také vyžadovat email od svatebčanů, abyste jim měli kam poslat případné doplňující informace. V galerii níže jsou úpravy naznačeny. Vždy stačí najet na danou sekci nebo text. V případě, že chcete upravit fotografie nebo barvy pozadí stránky, kliknete na ikonku nastavení vpravo nahoře. Zvolíte si barvu, nebo kliknete na tlačítko „přidat obrázek“. Otevře se vám galerie s obrázky zdarma, kde máte možnost nahrát i své vlastní obrázky/fotografie (viz fotogalerie níže). 

9 Můžete přidávat i další strany, pokud vám nestačí ty přednastavené. Například fotogalerii lze umístit na speciální stránku. Kliknete na tlačítko „Stránky“ nahoře v menu. Následně můžete ve vyskakovacím okně upravovat stávající strany nebo přidat novou – viz fotogalerie výše.

10. Jakýkoliv krok uděláte – můžete jej vrátit kliknutím na šipku zpět, v menu vlevo nahoře. 

11. Když bude web hotový, kliknete na tlačítko „Publikovat“, v menu vpravo nahoře. I po publikaci ale můžete web kdykoliv upravovat.

1. Úvodní slovo – sdělte pozvaným o co jde.

2. Pokud máte harmonogram svatby, určitě jej přidejte.

3. Informace o „Dress codu“. Vždy je lepší když svatebčané vědí jak se obléknout. Pokud je svatba venku na palouku – oznamte svatebčanům, že si mohou vzít kecky. Pokud je svatba na zámku můžete je poprosit o formální styl. Některé nevěsty rády ladí svatbu do posledního detailu – můžete své hosty poprosit o to, aby zvolili určitou barvu oděvu.

4. Svatební dary – pokud oceníte finanční příspěvek, na webu se o tom můžete zmínit. Někdy budoucí novomanželé přidávají seznam věcí, které by se jim například do nové domácnosti hodily.

5. Mapka konání obřadu, hostiny, nebo kde se nachází ubytování.

6. Formulář potvrzení účasti. Zde můžete opět přidat několik políček s dotazy na svatebčany. Kdo bude chtít odvoz zpět do města, kdo bude chtít ubytování a pro kolik členů rodiny, kdo zůstane ještě další noc, nebo kdo může den před svatbou pomoct s přípravami.

7. Nezapomeňte přidat informace o možnosti ubytování nebo odvozu do města (když se svatba koná mimo město). Případně co se bude dít další den – snídaně, dopitná atd. 

 

Doufáme, že Vám článek pomohl, pokud byste měli jakékoliv dotazy nebo by se vám zdál návod málo detailní, neváhejte nás kontaktovat!

Komentáře

  • Marie Kroužková
    23.4.2022 So 08:35

    Taková „blbost“ a kolik to ušetří času 🙂
    Zkoušela jsem webnode, ale moc se mo výsledek nelíbil. Jsou i jiné služby, zejména v zahraničí. Já jsem zkusila Saywebpage – https://saywebpage.com/cs/svatebni-web/ a spokojenost 🙂

Přidat komentář