Site logo

Svatební květiny – inspirace, rady, doporučení

Tentokrát bychom Vám chtěli představit Moniku Vejmělkovou, která se na Instagramu skrývá pod přezdívkou tenden_kvitka. Její tvorba je nádherná, a proto jsme ji požádali o pár slov ke květinám a květinové dekoraci na svatbu. Nechte se inspirovat nádhernými kvítky této šikovné slečny!

Kvítka jakoby je víla nasbírala v lese? Velké rozevláté svatební kytice s mašlemi až na zem? To nemusí být jen záležitost velkých amerických svateb, které si tak rády prohlížíme na Pinterestu. Sen o takovém kvítí na Váš velký den si můžete splnit i tady v České republice. Jmenuji se Monika Vejmělková z TenDen Kvítka a miluji vázat květiny jinak. Běhat s nůžkami po ulicích, kombinovat netradiční dovážené květy a to, co tu u nás roste. Zdobit boho a vílí nevěsty, to je pro mě krása. A radostí mi je, že se trend rozevlátých přirozených pugetů dostává do ČR, a stále více květinářství se k tomuto stylu uchyluje.

Květiny se stávají stále větší součástí svateb, jsou hlavním doplňkem nevěsty, zdobí stoly, svatební uličky i sladké bary. A stojí to za to, kvítka jsou prostě úžasná.

Pokud je pro Vás květinová výzdoba i Vaše květina důležitá, nečekejte dlouho. Spousta známějších floristů má objednávky již na rok dopředu.

Hledejte si floristku či floristu, kteří Vám budou sedět stylem i povahou. Nebojte se jim zaslat obrázek své představy a pobavit se o tom, zda jste na stejné vlně. Pokud ne, vždy můžete jít za někým jiným. Bude to lepší pro obě strany.

Pokud chcete velkou květinovou výzdobu, předem si na ni vyhraďte místo ve svém svatebním budgetu. Přesto, že se to nezdá, jsou květiny samy o sobě drahé, ale stojí to za to.

Nelpěte na konkrétních květech, ty se mění dle ročního období. Důležitý je styl a Vaše vysněné barvy. Nebojte se toho, že nemáte konkrétní představu, co ve kvítkách chcete mít. Dobří floristé Vám s radostí poradí levnější i dražší varianty květin do Vaší kytice. Važte si upřímnosti a ptejte se na cokoliv Vás napadne.

Domluvte se předem (nejlépe na schůzce), kdo bude na místě květiny instalovat, abyste neměli různá očekávání.

Hledejte někoho, kdo Vám porozumí a komu budete důvěřovat. Měli byste mít z  květin ve svatební den radost a ne stres.

Tento den je především o oslavě Vaší lásky a Vašeho vztahu. Pokud se přeci jen něco s květinami či jinými dodavateli pokazí, nenechte se tím ovlivnit. Nenechte si pokazit jeden z nejkrásnějších dnů ve Vašem životě! 🙂 Je to hlavně o Vás dvou, podpoře Vaší rodiny a přátel. Vše ostatní je jen třešnička na dortu. Svatba je krásný začátek nádherného celoživotního dobrodružství. 🙂 

Nevěsty si mohou objednat cokoliv, od nejmenších věcí, jako květinové sponečky, hřebínky do vlasů, věnečky, přes svatební kvítka nevěsty, maminek a družiček, korsáž pro ženicha, až po květinové dekorace stolů, aut a sladkých barů. Květiny by měly podtrhovat celkovou atmosféru a styl svatby, nevěstiny šaty i její osobnost. Jedna z mých nejoblíbenějších věcí na vázání kvítek je poznávat jedinečné nevěsty, objevovat jejich sny a pomáhat jim v jejich realizaci.

Nevěsta – nevěstina květina, květina na házení, vlasové doplňky (věnečky, hřebínky, samotné květy) 

Ženich – korsáž (vývazek z květin)

Svědek (někdy i tatínek) – korsáž

Maminky, svědkyně – květina

 

Družičky – květiny (alternativně náramky), vlasové doplňky (věnečky, hřebínky, samostatné květy)

Výzdoba místa – stoly (vázičky, table runner), slavobrána

Další – sweetbar, dort, kvítí na auto, cokoliv, co si nevěsta vysní

Vždy záleží na výběru konkrétních květin. Každá položka může být o několik sto korun nižší či vyšší – v případě velice exotických květin, může být samozřejmě cena úplně jinde. Ceny jsou uvedeny vždy za jednu položku, tedy jeden věneček, jedna butoniéra, květiny do jedné sklenice atp. Dosaďte si počty a vyjde vám teoretický rozpočet na květiny. Tento ukázkový ceník je od jedné pražské floristky.

Květina nevěsta – 1800 Kč

Květina maminky/svědkyně – 600 Kč

Butoniera (vývazek) ženich/tatínek/svědek – 110 Kč

Květina/věneček do vlasů – 250 Kč

Květiny na dort/družičky do vlasů – 100 Kč

Květina na obřadní stůl – 600 Kč

Luční kvítí do sklenic na stoly – 150 Kč

Výzdoba obřadního místa – 600 Kč 

Nevěstin závoj do sklenic (cestička k obřadu) – 150 Kč

Lidé, které mohu doporučit, dělají svou práci s láskou a osobním přístupem. Lidé, kteří Vám přinesou radost a inspiraci, zeptají se Vás na to, jak jste se s Vaším milým/milou poznali, kteří se o Vás opravdu zajímají. Ne všechny znám osobně, ale i sociální sítě dokážou mnoho vypovědět.

Květiny jinde v republice: Louky Květ (Praha), Plevel (Praha), Květinové lahůdkářství (Praha), Greendecor (Žižkov), Kafe Kytka (Liberec), Kvítí z lesa, Barbora Rous Květová, Svazek…TYOF je toho opravdu hodně

Svatební oznámení: Creative Touch, A tak se berem, Malebnosti

Svatební koordinace: Yes&Yes, Láska v mechu, Oslava lásky

Fotografové: Fotím, Markéta Zelenková, Elik Photography, Lukáš Korynta Photography, 2foto, Kryspin photo, OkaMžiky 

Video: J&L Photo & Video, Lí films

Šaty: Kabelková & Oplocká, Kristýna Červinková Courture

 

Na závěr bych chtěla doplnit, že tento článek není reklama. Moniky práce je skvělá, a to teprve dokončuje vysokou školu! Rádi inspirujeme nevěsty a ukazujeme jim, jak může jejich svatba vypadat. Krom toho jim ještě rádi doporučujeme dodavatele, na které je spoleh a kteří jim v jejich svatební den pomohu, ne naopak. Příště oslovíme třeba právě Vás! Pokud však máte pocit, že můžete nevěstám NĚCO předat, oslovte Vy nás 🙂

Komentáře

  • Zatím zde nejsou žádné komentáře.
  • Přidat komentář